Rinoplasti ameliyatı, genel anestezi veya sedasyon ile yapılabilmektedir. Hastanın durumuna ve yapılacak işleme göre, ameliyat ortalama 2-3 saat sürmektedir. Ameliyatta ilk hedef dış görünüş olsa da nefes almanın korunması veya nefes alma problemleri olan kişilerde bu sıkıntıların giderilmesi de sonucun başarılı olmasında önemli kriterler arasında yer almaktadır.
Yani tampon tedavisi uygulanmadığı takdirde burun ucu şişliği daha uzun bir sürece yayılacaktır. Hastaların bu konu hakkında doktorlarından yardım alması gerekir.
Şişliklerin azalması hastanın dikkatine göre kolaylaşmakta veya zorlaşmaktadır. Hasta kendisine iyi bakar ve burun şişliklerinin üzerine düzenli olarak buz kompresi uygularsa şişlik hızla yok olur.
Dikişler ve nazal splint ilk hafta içinde alınabilir. Burun şiş , kalkık ve burun ucunda uyuşukluk tarif edilebilir ancak bunların birkaç ay içerisinde geçeceği anlatılmalıdır. Hastanın spor ve aktiveleri ilk bir ayda kısıtlı yapması önerilir.
Kapalı rinoplasti, burun estetiği cerrahisinde kullanılan bir tekniktir ve burun delikleri içinden küçük kesiler yapılarak gerçekleştirilir. Ayrıca “kapalı teknik” veya “endonasal rinoplasti” olarak da bilinir. Burun şekillendirme amacıyla yapılan basit veya orta düzeydeki cerrahi müdahaleler için tercih edilir. Bu teknik, cerrahın burun içindeki dokulara doğrudan erişebilmesine olanak tanır ve dolayısıyla daha az travmatik op. dr. umur akıner burun estetiği rinoplasti rezensionen bir işlem olarak kabul edilir.
Bu sayede şişliğin fazla büyümemesi engellenmiş olur. Hastanın burun ucu şişliği genel olarak kıkırdak ve kemik yapısının değişmesinden dolayı oluşur.
Burun estetiği ameliyatları hem rahat nefes almayı sağlamak hem de kişinin yüzü ile en uyumlu olacak burun şeklinin oluşturulması için yapılmaktadır.
Rinoplasti de dahil olmak üzere tüm cerrahi prosedürler bir dereceye kadar possibility taşır. Rinoplasti sonrası olası komplikasyonlar şunlardır:
Düzgün ve yeterli nefes alamamak kalpte ritim bozukluklarının oluşmasına kadar gidebilecek önemli ve ihmal edilmemesi gereken bir durumdur.
İlk gece boyunca düzenli aralıklarla buz uygulaması yapılmalıdır. Bu hem ödemi azaltmaya hem de morarmaları hafifletmeye gardenımcı olur.
Ameliyat hastane ortamında genel anestezi altında hiçbir ağrı veya acı hissettirmeden yapılır. Bir gün hastanede gözetim altında kaldıktan sonra taburcu edilirsiniz.
• Yeni ameliyat teknikleri sayesinde çoğu hastada Helloç oluşmayan ancak bazen az miktarda oluşabilen morluklarınızı geçirmek için ameliyattan hemen sonra Auriderm XO veya Arnica jeli günde two kez kullanabilirsiniz.
Ameliyat sonrası şişlik ve morluklar normaldir, ancak bunları minimize etmek için soğUnited kingdom kompresler veya buz torbaları kullanılabilir.
• Ameliyattan sonra ilk 24 saatte bazı hastaların burnundan hafif bir sızıntı olabilir. Bu durum normaldir ve telaş etmenize gerek yoktur. Burun ucunuzdaki sızıntıyı emmesi için konulmuş gazlı bezi taburculuğunuzdan sonraki gün tamamen çıkarabilirsiniz.